במסגרת הכנס הקרוב תהיה הרצאה על :

טיפול וסיוע להפרעת קשב וריכוז באמצעות "מזונות על"

מזונות העל ה  SUPER FOOD -  הינם קבוצת מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה במיוחד ואיכויות מרובות.

מזונות אלו מכילים רמות גבוהות של נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, חומצות אמינו ,ויטמינים ומינרלים. הם מסייעים במניעת  מחלות כרוניות, באיזון סוכרת ובהורדת לחץ דם.   לאחרונה הוכחה יעילותם גם במחלות התפתחותיות בקרב ילדים ונוער.

במקביל נחקרו בשנים האחרונות הרגלי התזונה המודרנית בילדים ונוער במדינות שונות בעולם.

נמצאו עדויות רבות לכך שחלה עליה בצריכת מזונות מתועשים ומעובדים אשר מובילים בסופו של דבר לחסרים תזונתיים רבים ומשמעותיים באוכלוסיה זו.

בשנים האחרונות הועלו השערות לגבי המנגנון של הפרעות התפתחותיות בקרב ילדים כגון  ADHD, דיסלקסיה אשר מתייחסות למחסור או חוסר איזון של חומצות שומן חיוניות.

ילדים הלוקים ב-ADHD סובלים לרוב מקשיי למידה והישגים נמוכים בלימודים, קשיים בקיום תקשורת  בין אישית תקינה, יחד עם בעיות במשפחה והערכה עצמית נמוכה.

במקרים רבים מצב זה מלווה בנוסף גם בהפרעות אחרות: התנהגותיות, נפשיות, קשיי שפה ולימוד .

ההפרעה ממשיכה בדרך כלל גם לגיל ההתבגרות והבגרות.

מספר מחקרים העלו השערות כי חלק מהאטיולוגיה והפתופיזיולוגיה של הפרעת קשב וריכוז (ADHD) נובעים מחסר בנוטריאנטים מסוימים כגון, ברזל, אבץ, מגנזיום וחומצות שומן בלתי רוויות-                                  PUFA (Poly Unsaturated Fatty Acids) .

בהרצאה ידובר על הקשר בין המצאות "מזונות על" בתפריט והפחתת הסימפטומים של ADHD.

המרצה: גל כהן לס דיאטנית קלינית (R.d  M.A.N)
נשמח לראותכם בכנס !!!

טפסי הרשמה מצורפים כאן.

לפרטים ותוכנית לחץ/י כאן.