• יו"ר: ד"ר משה פרנקל
  • מזכיר: ד"ר רם שאנני
  • גזבר: ד"ר נוח סמואלס
כנסים

הזמנה: ההיסטוריה והפוליטיקה של התזונה בכנס החברה לרפואה משלימה

19 לנובמבר 2014, מלון כפר המכביה

tzuna

ההרצאה הפותחת בכנס תהיה הרצאה מרתקת על ההיסטוריה של התזונה:

ההיסטוריה והפוליטיקה של התזונה, או - "מה זה עושה בצלחת שלי?"

ד"ר אורי מאיר ציזיק

ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה 

ההסטוריה, הפוליטיקה והכלכלה משפיעות על מה שאנחנו אוכלים.

במהלך חמש מאות השנים האחרונות התרחש מהלך שהתחיל באירופה והתפשט בהדרגה לעולם כולו – עיור ותיעוש שינו לחלוטין את מה שאנחנו אוכלים. כלכלת המזון השתנתה מקצה-אל-קצה תוך 500 שנה בלבד כשהתהליכים הללו הרחיקו מאיתנו והשכיחו בהדרגה את המסורות המקומיות. בפרספקטיבה היסטורית אפשר לראות את התהליכים שתרמו ועודדו מהלך זה, ולנסות ללמוד מהם למה חשוב לשמר מסורות מקומיות, להתקרב לאוכל שלנו ולשפר את התזונה.

דוגמאות רבות קיימות לכך.  חיטה, אורז ותירס היו מזון זניח אצל הלקטים והציידים, בשר נאכל מעט-יחסית וסוכר מעובד וחלב כלל לא היו קיימים. היום כל אלה הם הרכיבים העיקריים בתזונה שלנו. כל השינויים הללו קשורים בתרבות, בפוליטיקה, בכלכלה וגם בבריאות האדם.

בהרצאה שלנו נתרכז במספר אספקטים ודרכם נגלה את הסיפורים הפוליטיים, הכלכליים והאבולוציונים של הבריאות שלנו.

האם יש לנו מה ללמוד מהרופאים שקדמו לנו כאן?
מה היו עקרונות הרפואה המקומית?
איך היא שונה מהרפואה המודרנית, האם רק הכלים שונים או הגישה הרפואית כולה?
למה תרבתו דווקא את הדגנים?
איזה לחם וקמח אכלו פה לאורך ההיסטוריה?
למה מקלפים את החיטה ומייצרים קמח לבן? מי מרוויח ומי מפסיד מהבחירה בקמח לבן?  האם קמח מלא הוא באמת מלא?
מה הקשר למשבר המזון העולמי?

העיסוק במסורות של מזון מחדד את הקשר בין קהילה, סביבה, בריאות ואוכל.

נשמח לראותכם בכנס !!!

טפסי הרשמה מצורפים כאן.

לפרטים ותוכנית לחץ/י כאן.

נושאים קשורים:  כנסים
תגובות
זיו
13.11.2014, 00:50

כל הכבוד על החומר המקצועי ו המעניין
תודה. ניצת הדובדבן זיו נטורופתי'ה -אירידולוגי'ה