• יו"ר: ד"ר משה פרנקל
  • מזכיר: ד"ר רם שאנני
  • גזבר: ד"ר נוח סמואלס
חדשות

הסתיימה שביתת עובדי מקצועות הבריאות: הצדדים ייכנסו למו"מ אינטנסיבי

(עדכון) שביתת עובדי מקצועות הבריאות הסתיימה היום אחר הצהריים - באמצע יומה הרביעי - לאחר שבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע שהצדדים ינהלו מו"מ אינטנסיבי עד ל-21 ביוני בחסותו

עובדי מקצועות הבריאות. שביתה ביום א'. צילום: אילוסטרציה

(עדכון, 16:45) שביתת עובדי מקצועות הבריאות הסתיימה היום אחר הצהריים - באמצע יומה הרביעי - לאחר שבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קיבל את עמדת ההסתדרות הכללית לפיה המדינה (משרד הבריאות והאוצר) וכן שירותי בריאות כללית - הגופים הגדולים המעסיקים את העובדים בתחומים הללו, גררו רגליים במהלך המשא ומתן לפתרון מצוקת עומסי העבודה וצורות ההעסקה הפוגעניות שעליהם התלוננו נציגי העובדים.

בית הדין קבע שהצדדים ינהלו מו"מ אינטנסיבי עד ל-21 ביוניו בחסותו, במטרה להגיע להסכמות שיביאו לפתרון המשבר. אי לכך סוכם כי העובדים ישובו באופן מיידי לעבודתם הסדירה.

מוקדם יותר פורסם כי שביתת 5,000 עובדי המקצועות הרפואיים במרפאות ובבתי החולים נכנסה הבוקר (ד') ליומה הרביעי. העובדים לא מתייצבים במקומות העבודה ולמטופלים שזומנו נמסרות הודעות על כך שלא יקבלו גם היום את הטיפולים שנקבעו להם, ביניהם בפיזיותרפיה, קלינאות תקשורת, ייעוץ לגבי דיאטה, תזונה, יעוץ גנטי ואחרים. אמש הועברה הודעה מדוברות ההסתדרות כי השביתה נמשכת אך הפגנה שיועדה להיום בוטלה. הבוקר עשויים המעסיקים, ובראשם שירותי בריאות כללית, לפנות לבית הדין לעבודה.

נציגי העובדים השובתים אמרו אמש כי אילו רופאים ואחיות היו מצטרפים למחאתם, השביתה היתה מסתיימת וגם המו"מ שהם דורשים לקיימו היה מניב הסכם. הם מלינים על כך שמתקיים בתחום מקצועי זה שימוש מסיבי בצורות העסקה נצלניות שנועדו לעקוף העסקה ישירה ואת הוראות ההסכמים הקיבוציים, תוך פגיעה חמורה בכוחם הארגוני של העובדים. כמו כן הם טוענים שהעומס על עבודתם עקב היעדר תקנים מוביל עד כדי סיכון לפגיעה בבריאות הפיזית והנפשית שלהם וחושף אותם לאיומים מידי מטופלים שאינם מקבלים את הטיפול ההולם.

תגובת משרד האוצר: "לנוכח הפערים בין נתוני ההסתדרות, משרד הבריאות ומשרד האוצר לגבי הנעשה בתחום הזה, סוכם בדיון האחרון עם יו"ר ועד עובדי הדירוגים הפרא-רפואיים כי תבוצע עבודת מטה שתימשך עד סוף החודש הבא. בתוך תקופה זו משרדי הבריאות והאוצר יבדקו את נתוני התקינה והעומס שעליו מצביעים העובדים. כמו כן, ייפגשו נציגי שני המשרדים עם ההסתדרות במטרה להציג את הממצאים ואת דרכי הטיפול בנושא שבמחלוקת במטרה להגיע להבנה" .

עוד נמסר בתגובת האוצר: "לפני מספר שבועות ביקש משרד האוצר מנציגי ההסתדרות להציג את הנתונים עליהם מבוססות טענותיהם, אך ההסתדרות מסרבת להעביר את הנתונים. לאור זאת, בכוונת משרד האוצר לפנות יחד עם שירותי בריאות כללית לבית הדין לעבודה בבקשה שיורה לעובדים לחזור לעבודה תקינה, וזאת לאור נכונותנו להידבר עימם, בלוח זמנים מחייב, על השלכות העומס בעבודה על תנאי עבודתם של העובדים".

העובדים השובתים מועסקים, בין היתר, במשרד הבריאות (בבתי החולים הממשלתיים), בשירותי בריאות כללית (בבתי החולים שלה, במרפאות קהילה ובמרפאות החוץ), בקופת החולים מאוחדת, בבתי החולים הדסה ושערי צדק, במרכזים לבריאות הנפש ובמוסדות נוספים.

השובתים מדגישים בכל תדרוך לתקשורת כי ההחלטה לשבות באה לאחר תקופה ארוכה שבה איגוד עובדי מקצועות הבריאות שב והתריע בפני נציגי המדינה על קריסת המערכת ועל ההשלכות החמורות הנובעות כתוצאה מהקצאת החסר של תקנים בתחום הזה. סכסוך העבודה הוכרז עוד בחודש ינואר.

נושאים קשורים:  שביתת עובדי מקצועות הרפואה,  שביתת העובדים הפרא-רפואיים,  חדשות,  שירותי בריאות כללית,  משרד האוצר
תגובות
אנונימי/ת
30.05.2018, 20:16

יישר כוח. ציבור הרופאים תומך בכם נחרצות. עמדו במו"מ על מילוי התקנים ותיקון עוותי השכר. אתם ואתן ראויים לכך. בלעדיכם המערכת הרפואית תשבוק חיים. כי מה יותר חשוב מלהעניק לילד טיפול ותמיכה ולסייע לשיקום הנכה שישוב למסלול החיים ? בהצלחה במאבק. הוא לא הולך להיות קל אך שלא יוליכו אתכם שולל כפי שהוליכו את ציבור הרופאים.